Blog

Latest Industry News

Gloednieuwe Opel Astra bijna klaar

OpelAstraPrototypeDit is de eerste officiële foto van de volgende Opel Astra-generatie. Met nog wat camouflage, de grote publiekspremière van de auto is gepland voor het Autosalon van Frankfurt in september.

Zolang moeten we allicht niet meer wachten om de Astra ‘helemaal’ te zien, tegen het begin van de zomer verwachten we al prentjes van een auto zonder die ‘vervelende’ vlekken. Die kunnen ondertussen niet verhullen dat het design van het nieuwe model geen grote verrassingen inhoudt, of het zou hem in de details moeten zitten. Maar het zullen dus allicht niet zozeer de looks zijn waarmee Opel wil scoren, wel tal van andere dingen. Zo is de nieuwe Astra tegelijk iets kleiner en toch ruimer dan het huidige model. Het gewicht zou nogal drastisch zijn gezakt, dat heeft natuurlijk een positieve impact op het brandstofverbruik. Grote baas Karl-Thomas Neumann laat ook nog weten dat de wagen als eerste Opel beschikbaar wordt met OnStar, dat is een geconcentreerde dienstverlening die 24 uur per dag en 365 dagen per jaar beschikbaar is.

OnStar

OnStar is een systeem waarmee je de hulpdiensten kunt verwittigen of dat het automatisch doet na een ongeval. Ook bij pech kun je hulp inroepen. Je auto lokaliseren na diefstal? Op je smartphone checken hoeveel kilometer je nog kunt rijden? Updates over de technische staat van jouw Astra? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden van OnStar. Op termijn kun je met OnStar ook je auto omtoveren in een rijdende wifi-hotspot, bijvoorbeeld om op je tablet naar Vroom.be te surfen.

Back to top