Blog

Latest Industry News

Audi TT S nu 370 pk sterk

Abt pompt Audi TT S op

u88yz3zbwq97Rijplezier XXL – de ABT TTS met 370 PK

Rijders, hongerig naar vermogen, die zelfs niet genoeg zouden hebben aan de 310 PK / 228 kW in de nieuwe Audi TTS, kunnen vanaf dit moment met genot worden geholpen.

De Abts tonen genade met de vermeende zwakken en helpen met een XL-vermogensinjectie en 370 PK / 272 kW. Tevens verhogen ze het maximale koppel van 380 naar 460 Nm. En indien dit nog niet genoeg is: De wereldwijd leidende veredelaar voor voertuigen van de Audi en VW concern werkt na voltooiing van de vermogensverhoging ABT Power reeds aan ABT Power S. Hier staat ons dan rijplezier XXL te wachten! De passende tegenspeler in vorm van een sport-remsysteem met 6 zuigers ontwikkelen de Allgäuers zo meteen ook. Zit er in de TT zelfs enkel de [...]

Superstation krijgt weer V6 onder de kap

Nieuwe Audi RS4 'komt relatief snel'

uulyqg4bb4xtMeestal moesten we bij nieuwe Audi’s behoorlijk lang wachten op de snelle RS-versies, maar bij de volgende RS4 Avant zal dat anders zijn.

Heinz Hollerweger, chef van Audi’s performancedivisie Quattro GmbH, zegt in een interview met Car&Driver namelijk dat de RS4 ‘relatief vroeg in de levenscyclus van de A4 Avant (foto’s) komt’.

Dat zou kunnen betekenen dat de RS4 al snel na de S4 komt, die voor 2016 op de planning staat. Die S4 krijgt waarschijnlijk weer een 3,0-liter V6 met compressor onder de kap.

Onder de kap van de RS4 komt een V6 met twee turbo’s te liggen, bevestigt Hollerweger. Hij voegt daar nog aan toe dat de RS4 Avant ‘meer vermogen krijgt dan de 420 pk van de vorige generatie’. De huidige heeft 450 pk en het is dus niet duidelijk of de [...]

audi-a6-2015-achterkantAudi heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar meer dan 900.000 wagens verkocht, het beste halfjaarlijkse resultaat ooit voor de premiumdochter van de grote Volkswagen-groep.

Het precieze aantal auto’s bedroeg 902.400, dat waren er 3,8% meer dan in dezelfde periode van 2014. Vooral in Noord-Amerika slaat het merk alsmaar beter aan, daar werd een groei met liefst 12,4% genoteerd. De Verenigde Staten waren goed voor een verkoop van 93.615 nieuwe wagens van het merk.

DANKZIJ NIEUWE A6

In Europa werden zo’n 394.600 wagens verkocht, toch ook een groei met 4,1%. Op de Duitse thuismarkt werd een vooruitgang van 5,5% opgetekend, nog altijd in vergelijking met de periode januari-juni 2014. Zo werden de vernieuwde A6 en A7 er heel goed ontvangen. In Azië is de groei dan weer een beetje stilgevallen, op een [...]

vw-golf-motorsport-1-614x420Volkswagen Motorsport heeft een puur voor het circuit bestemde VW Golf Race Concept ontwikkeld. Een officieel raceprogramma is vooralsnog niet voorzien, met deze racewagen mikt Wolfsburg vooral op klantenteams.

De Volkswagen Golf heeft zich altijd al een goede basis getoond voor sportieve versies zoals de GTI Performance, de GTI ClubSport en de R 4Motion. En dan hebben we het geeneens over nog zottere concepts zoals de R 400 Concept of de plug-inhybride GTE Sport, allebei 400 pk sterk. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar een circuitversie van de VW Golf 7 ontbrak. Tot nu. Tot deze door Volkswagen Motorsport ontwikkelde Race Concept. De basis is vergelijkbaar met die van de Seat Leon Cup Racer.

Eigenlijk is de Golf Race Concept een proefproject waarmee VW Motorsport de technische mogelijkheden van een circuitracer onderzoeken en klantenteams polsen naar [...]

Opel CorsaOpel blijft het goed doen in Europa, het groeit bijna overal.

In Rusland is het Duitse GM-merk sinds kort niet meer actief, toch werd tijdens het eerste semester van 2015 een groei van 3% opgetekend. In juni werden zelfs 9% meer Opel-inschrijvingen genoteerd dan tijdens dezelfde maand vorig jaar, het leverde een marktaandeel van 6,35% op. Ook in België zag de constructeur zijn registraties stijgen, met liefst 5% op een verder niet zo florissante markt. Maar nog straffer zijn de groeicijfers in Italië (plus 17%), Spanje (plus 18%), Portugal (plus 21%) en Turkije (plus 36%).

 

MOKKA EN CO

Het succes is voor een flink deel toe te schrijven aan de Mokka, sinds begin dit jaar goed voor een stijging van zijn verkoop met 28%. Ook de nieuwe Corsa (plus 12%) en de van [...]

NASCAR6De NASCAR doet haar reputatie alle eer aan. Daytona 400 is immers geëindigd met een crash zoals de autosport die al een tijdje niet meer heeft gekend. Als bij wonder vielen er slechts enkele lichtgewonden, maar er hadden net zo goed tientallen slachtoffers kunnen vallen.

“Als een videogame, maar dan in het echt”, het waren de woorden van zesvoudig Daytona-winnaar Jeff Gordon na afloop. In de allerlaatste meters van de allerlaatste van 160 ronden haakte zowat het hele peloton in elkaar. Terwijl een oppermachtige Dale Earnhardt Jr. als winnaar over de streep raasde, tikte een rondtollende Denny Hamlin de Chevrolet van Austin Dillon aan.

Die werd aan zo’n 320 km/u de lucht in gekatapulteerd en knalde tegen de afsluiting die de NASCAR-toeschouwers tegen rondvliegende brokstukken moet beschermen.

 

NASCAR ontsnapt

De klap was zo hevig [...]

Mercedes-E

De gloednieuwe E-Klasse wordt pas definitief onthuld begin 2016, op het Autosalon van Detroit. Maar Mercedes kiest voor de lange aanloop en lost nu al de eerste info over de veiligheidstechnologie aan boord. Maak je op voor veel tech. Wat zeggen we: hopen tech. Een overzicht.

1. LEEST ZIJN VOORLIGGER (Intelligent Drive)
Voor Mercedes kan de autonoom rijdende auto niet vroeg genoeg in het straatbeeld verschijnen. De volgende E-Klasse betekent een belangrijke stap in die richting. Zo breidt het geactualiseerde Intelligent Drive de fileassistent verder uit. Voorliggers worden niet alleen automatisch in hun zog gevolgd bij traag verkeer, Intelligent drive kan het nu ook bij snelheden tussen 0 en 200 km/u. Over autosnelweg, en landwegen. Het systeem weet bovendien raad met de afgebladerde verf van rijvakken of de tijdelijke markeringen [...]

OpelAstraPrototypeDit is de eerste officiële foto van de volgende Opel Astra-generatie. Met nog wat camouflage, de grote publiekspremière van de auto is gepland voor het Autosalon van Frankfurt in september.

Zolang moeten we allicht niet meer wachten om de Astra ‘helemaal’ te zien, tegen het begin van de zomer verwachten we al prentjes van een auto zonder die ‘vervelende’ vlekken. Die kunnen ondertussen niet verhullen dat het design van het nieuwe model geen grote verrassingen inhoudt, of het zou hem in de details moeten zitten. Maar het zullen dus allicht niet zozeer de looks zijn waarmee Opel wil scoren, wel tal van andere dingen. Zo is de nieuwe Astra tegelijk iets kleiner en toch ruimer dan het huidige model. Het gewicht zou nogal drastisch zijn gezakt, dat heeft natuurlijk een positieve impact op het brandstofverbruik. [...]

P90180562De BMW 3 Reeks is 40 jaar jong, een verjaardag die München viert met een milde facelift en een technische update. Van de 320i EDE over de 330e tot de 340i zetten we de belangrijkste nieuwigheden op een rijtje.

Mercedes introduceerde een nieuwe C-Klasse en Jaguar de nog nieuwere XE, terwijl Audi werk maakt van een volledig nieuwe A4. Dan weet BMW hoe laat het is: hoog tijd om de 3 Reeks onder handen te nemen. Esthetisch blijven de veranderingen subtiel, de technische modificaties gaan een pak verder. Een overzicht van de voornaamste nieuwigheden.

  • DESIGN

Je moet twee keer kijken vooraleer je de vernieuwde 3 Reeks van zijn voorganger kan onderscheiden. De blik verraadt veel, vooral als de scherper getekende koplampen zich volledig vullen met led-technologie. Ook de achterlichtunits zijn nieuw, met een led-signatuur [...]

SeatIbizaDrieVoor1Veel ‘volk’ in het schoonheidssalon vandaag. We zagen er eerder al de BMW 3 Reeks naar buiten komen, nu blijkt ook de Seat Ibiza er te zijn gepasseerd.

Het huidige model is al sinds 2008 te koop en kreeg vooral recent wel wat jongere concurrenten (Hyundai i20, Opel Corsa, Skoda Fabia…) naast zich. Vandaar nog eens die opfrisbeurt, die langs de buitenkant wel niet veel sporen heeft achtergelaten. We kunnen eigenlijk alleen de nieuwe lichtblokken (met de nu verplichte led-dagrijverlichting), de nieuwe 16- en 17-duimsvelgen en ook de extra kleuren vermelden. En dat vanzelfsprekend voor de drie koetswerkvarianten, zijnde de SC-driedeurs, de vijfdeurs en de ST-break.

Maar zo’n facelift beperkt zich natuurlijk nooit tot dat beetje esthetische opsmuk, vooral met het oog op lagere verbruiks- en CO2-cijfers is het motorengamma zelfs vrij grondig herschikt. Het [...]

Back to top