Blog

Latest Industry News

VW Motorsport naar circuit met Golf Race Concept

vw-golf-motorsport-1-614x420Volkswagen Motorsport heeft een puur voor het circuit bestemde VW Golf Race Concept ontwikkeld. Een officieel raceprogramma is vooralsnog niet voorzien, met deze racewagen mikt Wolfsburg vooral op klantenteams.

De Volkswagen Golf heeft zich altijd al een goede basis getoond voor sportieve versies zoals de GTI Performance, de GTI ClubSport en de R 4Motion. En dan hebben we het geeneens over nog zottere concepts zoals de R 400 Concept of de plug-inhybride GTE Sport, allebei 400 pk sterk. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar een circuitversie van de VW Golf 7 ontbrak. Tot nu. Tot deze door Volkswagen Motorsport ontwikkelde Race Concept. De basis is vergelijkbaar met die van de Seat Leon Cup Racer.

Eigenlijk is de Golf Race Concept een proefproject waarmee VW Motorsport de technische mogelijkheden van een circuitracer onderzoeken en klantenteams polsen naar eventuele interesse. Zo zet het Liqui Moly-team twee wagens in voor de 8ste ronde van het zogeheten TouringCar Racer International Series (of kortweg TCR), gereden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg.

Striptease

De VW Golf Race Concept is een specifiek voor de racerij ontwikkelde auto met een volledig gestript interieur dat een gekeurd OMP-raceharnas combineert met een al even obligate rolbeugel. Het verwijderbare stuur met digitale tellerpartij hult zich in alcantara.

Naast het onderstel nam VW Motorsport ook het koetswerk flink onder handen. Bovenop de verbrede wielkasten en de met Michelin-rubber omgorde 18-duimsvelgen noteren we vooral aerodynamische addenda zoals de splitter onder de opengewerkte neus, de verstelbare spoiler op het dak en de diffusor onder de billen.

Onder de motorkap schuilt een drukgevoede 2 liter-benzinemotor. De vierpitter ontwikkelt een vermogen van 330 pk en een maximaal koppel van 410 Nm, via de voorwielen op het asfalt gezet via een gerobotiseerde DSG-transmissie. Schakelen doe je uiteraard via de peddels achter het stuur.

vw-golf-motorsport-2-614x420vw-golf-motorsport-3-614x420

VW
Back to top