Blog

Latest Industry News

Superstation krijgt weer V6 onder de kap

Nieuwe Audi RS4 'komt relatief snel'

uulyqg4bb4xtMeestal moesten we bij nieuwe Audi’s behoorlijk lang wachten op de snelle RS-versies, maar bij de volgende RS4 Avant zal dat anders zijn.

Heinz Hollerweger, chef van Audi’s performancedivisie Quattro GmbH, zegt in een interview met Car&Driver namelijk dat de RS4 ‘relatief vroeg in de levenscyclus van de A4 Avant (foto’s) komt’.

Dat zou kunnen betekenen dat de RS4 al snel na de S4 komt, die voor 2016 op de planning staat. Die S4 krijgt waarschijnlijk weer een 3,0-liter V6 met compressor onder de kap.

Onder de kap van de RS4 komt een V6 met twee turbo’s te liggen, bevestigt Hollerweger. Hij voegt daar nog aan toe dat de RS4 Avant ‘meer vermogen krijgt dan de 420 pk van de vorige generatie’. De huidige heeft 450 pk en het is dus niet duidelijk of de nieuweling die waarde ook gaat overtreffen.

Het wordt daarmee niet de eerste RS4 met V6 onder de kap: de allereerste had een door Cosworth opgevoerde 2,7-liter V6 biturbo met 380 pk tot z’n beschikking.

Tot slot maakte de Quattro-chef bekend dat een RS4 Sedan ook bij de komende generatie weer onwaarschijnlijk is. Maar: “Een hatchbackachtige zoals de RS7 zou een optie kunnen zijn”. Dus mogen wij concluderen dat er een RS5 Sportback op stapel staat?

 

wssyfrtbx6xx

o38y6jub5qdx

Back to top