Blog

Latest Industry News

Audi TT S nu 370 pk sterk

Abt pompt Audi TT S op

u88yz3zbwq97Rijplezier XXL – de ABT TTS met 370 PK

Rijders, hongerig naar vermogen, die zelfs niet genoeg zouden hebben aan de 310 PK / 228 kW in de nieuwe Audi TTS, kunnen vanaf dit moment met genot worden geholpen.

De Abts tonen genade met de vermeende zwakken en helpen met een XL-vermogensinjectie en 370 PK / 272 kW. Tevens verhogen ze het maximale koppel van 380 naar 460 Nm. En indien dit nog niet genoeg is: De wereldwijd leidende veredelaar voor voertuigen van de Audi en VW concern werkt na voltooiing van de vermogensverhoging ABT Power reeds aan ABT Power S. Hier staat ons dan rijplezier XXL te wachten! De passende tegenspeler in vorm van een sport-remsysteem met 6 zuigers ontwikkelen de Allgäuers zo meteen ook. Zit er in de TT zelfs enkel de standaard motor met 230 PK / 169 kW is dit ook geen probleem: Hier geeft ABT Power 310 PK / 228 kW en een koppel van 440 in plaats van 370 Nm.

Zelfs in bochten kan de ABT TT overigens maar marginaal worden afgeremd – waartoe zijn er tenslotte ABT chassisveren en sportstabilisatoren. Spoorverbreders van 24 of 30 mm zetten extra dynamische accenten – ook optisch. Wat betreft de „perfect look“ hebben de Allgäuers echter nog veel meer te bieden. Helemaal nieuw bijvoorbeeld wrapping in glanzend, mat, pearl of metallic. Bovendien geeft ABT Sportsline het hoekige „TT-gezicht“ nog meer dynamiek door een opzetstuk aan de frontschorten met spoiler lip. Speciaal designde spiegelkappen maken het vooraanzicht compleet. Wie de ABT TT in de achterspiegel ziet, kan meestal een beetje later ook diens nieuw ontworpen achterkant bewonderen. Door de vaste vleugel en het inzetstuk voor de schort afgezet in het midden heeft het voertuig in het geheel een duidelijk „raciger“ effect, wat door het ABT dempersysteem met zijn vier zwart verchroomde einddempers aanvullend wordt onderstrepen. Bovendien is een y-buis met sportkat en ECE-vergunning verkrijgbaar.

Aan de perfecte verbinding tussen asfalt en voertuig werken lichtmetalen velgen in het nieuwe ABT FR design of naar keuze ook de wielen DR, ER-C en CR – naargelang het model in 18, 19 of 20 inches.

Verdere informatie, afbeeldingen en de prijslijst voor de ABT TTS vindt u hier:

Brandstofverbruik ABT TTS, l/100km: gecombineerd 7,3-6,7; CO2-emissie gecombineerd, g/km: 169-155

 

 

 

 

Back to top